Napi ige
A mai nap igéje:
Az Úr javamra dönti el ügyemet. (Zsolt 138,8a) >>
 
Akciók
Programok
Archívum
Presbiterképzés tananyaga
Áraink
Egyházi dolgozóknak
Evangélikusoknak
Nem evangélikusoknak
Csoportoknak
Terembérleti díjak
 
Evangelisches Bildungscentrum
Lutheran Institute of Education
Szellemi-lelki kincseink
Vendégkönyvünkből
Üzemanyagelszámoló program

A mai nap igéi

Az Úr javamra dönti el ügyemet. (Zsolt 138,8a)

Pál írja: Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)

Olvasmányok: Ézs 32,11?18 és 2Tim 1,1?12


Lelki útravaló a mai napra

A befejezett munka nem mindig egyszerű. Talán nem vagyok egyedül, aki úgy dönt: végre rendet rak a garázsban, átnézi a felhalmozódott dobozokat a sufniban, vagy most aztán nekiáll a kertnek, és rendbe teszi azt. Aztán az első nagy lendületből veszítek, ahogy telik az idő, és a munka nagyobbnak tűnik, mint gondoltam. Bárcsak már kész volna!

Milyen jó, hogy Isten nem így gondolja! Ha magamra nézek, arra gondolok: mennyire szeret Isten, hogy még mindig dolgozik rajtam! Talán már ő is érzett így velem kapcsolatban: nagyobb munka, mint gondoltam. De Isten nem ember, és ő sosem hagyja félbe, amit elkezdett. Ő sosem bocsát meg félig, sosem vezet félútig, sosem ad darab szeretetet, és nem hagy ott útközben. Ő az, aki a kereszten véghez vitte a legnagyobb munkát, és a végén kimondta: elvégeztetett.

Nem félbehagyott munka a megváltás, hanem tökéletes és befejezett. Ezt a munkát folytatja Jézus bennünk, és bízhatunk benne: amit ő elkezdett, azt be is fejezi akkor, amikor vége és kész lesz. Ő sosem adja fel, te miért tennéd ezt? Csak hagyd, hadd dolgozzon rajtad és benned!

*

Uram, köszönöm, hogy nem hagysz félbe. Én már rég feladtam volna. Add, hogy én se tekintsem soha befejezettnek magam. Munkálkodj bennem, és készíts el arra a napra, amikor majd eléd kell állnom. Ámen.


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu


::Nyomtatható változat::

Evangélikus Egyház Gyülekezeti és intézményi honlapok Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ napi ige

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster