Napi ige
A mai nap igéje:
A jóra törekedjetek, ne a rosszra, akkor életben maradtok. (Ám 5,14) >>
 
Akciók
Programok
Archívum
Presbiterképzés tananyaga
Áraink
Egyházi dolgozóknak
Evangélikusoknak
Nem evangélikusoknak
Csoportoknak
Terembérleti díjak
 
Evangelisches Bildungscentrum
Lutheran Institute of Education
Szellemi-lelki kincseink
Vendégkönyvünkből
Üzemanyagelszámoló program

A mai nap igéi

A jóra törekedjetek, ne a rosszra, akkor életben maradtok. (Ám 5,14)

Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt. (Fil 2,5)

Olvasmányok: Mt 12,1?8 és Mt 15,21?28


Lelki útravaló a mai napra

Ki az, aki ha saját indítékait meg kellene határoznia, akkor ne a jó szándékú emberek közé sorolná magát? Csakhogy tudjuk, még a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Hányszor hangzik el tőrdöfésként célba érő, gyilkos megjegyzések vagy alattomos ármánykodások és mások elgáncsolása és tönkretétele után: ?Én csak jót akartam!? Hányszor gondolja magát valaki bírónak a másik ember ügyében, vagy tekint magára egyenesen Isten igazságossága és méltó haragja szent eszközeként: ?Hiszen a próféták is kemény szavakat használtak! Hiszen maga Jézus is ostort font a kufárok ellen! Hiszen maga Jézus is meszelt síroknak nevezte a farizeusokat!?

Igen, Jézus épp ezzel a magatartással, a fensőbbséges ítélkezéssel, a gőggel és képmutatással, a kegyeskedésnek álcázott haszonleséssel szemben volt szigorú. Az esendő, mások által megvetett bűnösök felé az irgalmas szeretet indulatával fordult. Tegyük azt másokkal, amit szeretnénk, hogy mások velünk tegyenek! Tanuljunk Jézustól, ?nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel...? (Fil 2,6-7)

Törekedjünk a jóra, mely az Isten akarata, a szeretet!

Köszönöm, Jézus, hogy jelenlétedben biztonságban érezhetem magamat! Köszönöm szelíd tekintetedet, megértésedet, önfeláldozó szeretetedet! Taníts engem is arra, hogy úgy tudjam szeretni és elfogadni embertársaimat, amilyen türelemmel Te vagy irántam! Add szívembe a Te indulatodat: az irgalmat, a szelídséget, a derűt és a helyes önismeretet! Ámen.


Bartha István


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu


::Nyomtatható változat::

Evangélikus Egyház Gyülekezeti és intézményi honlapok Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ napi ige

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster