Napi ige
A mai nap igéje:
A hősök íja összetörik, de akik a földre rogytak, az erő övét kötik magukra. (1Sám 2,4) >>
 
Akciók
Programok
Archívum
Presbiterképzés tananyaga
Áraink
Egyházi dolgozóknak
Evangélikusoknak
Nem evangélikusoknak
Csoportoknak
Terembérleti díjak
 
Evangelisches Bildungscentrum
Lutheran Institute of Education
Szellemi-lelki kincseink
Vendégkönyvünkből
Üzemanyagelszámoló program

A mai nap igéi

A hősök íja összetörik, de akik a földre rogytak, az erő övét kötik magukra. (1Sám 2,4)

Úgy ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái: ?az igazság igéjével, Isten erejével, az igazság jobb és bal felől való fegyvereivel? (2Kor 6,4a.7)

Olvasmányok: 5Móz 25,1?11 és Mt 17,14?21


Lelki útravaló a mai napra

Összetörtnek lenni nem túl jó érzés. Kerüljük az életben ezeket a helyzeteket. Mégis, sokszor csak ezekben a szituációkban éljük meg azt, mit jelent Isten erejére támaszkodni, belőle újraépülni. Mai sikerorientált világunkban olyan jó megélni Krisztusban, hogy nem kell tökéletesnek lennem, nem kell a legerősebbnek, a legszebbnek vagy a legkitartóbbnak lennem. Elég az, hogy tudom: velem van Istenem. Mert ő az erő öve, melyet magamra kötve egyszerre érzem: fel tudok állni, el tudok indulni, és meg tudom csinálni mindazt, ami talán másoknak olyan természetesnek tűnik.

Az élethez azonban nem elég ez a saját erő, a természetes legek sora. Az élethez Krisztus kell, aki által erősnek, szépnek és kitartónak is megélhetem a mindennapokat. Igazsággal, erővel, Krisztus legyőzhetetlen fegyvereivel - szeretetével. És így már oda tudok állni mindazok mellé, akik épp mellettem rogytak a földre. Mert van mondanivalóm - számukra is.

Úr Jézus! Erősíts meg azzal a kegyelemmel, mely minden földi erőnél hatalmasabb, és amelyet mégis oly szívesen adsz mindannyiunknak! Hiszen ezért haltál meg és támadtál fel, hogy ajándékod mindenkinek adhasd - nekem is. Ámen.


Aradi András


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu


::Nyomtatható változat::

Evangélikus Egyház Gyülekezeti és intézményi honlapok Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ napi ige

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster