Napi ige
A mai nap igéje:
Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. (Zsolt 139,5) >>
 
Akciók
Programok
Archívum
Presbiterképzés tananyaga
Áraink
Egyházi dolgozóknak
Evangélikusoknak
Nem evangélikusoknak
Csoportoknak
Terembérleti díjak
 
Evangelisches Bildungscentrum
Lutheran Institute of Education
Szellemi-lelki kincseink
Vendégkönyvünkből
Üzemanyagelszámoló program

A mai nap igéi

Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. (Zsolt 139,5)

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? (Róm 8,35)

Olvasmányok: Mt 7,21?27(28?29) és Mt 24,29?31


Lelki útravaló a mai napra

?Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod.? (Zsolt 139,5) - Szóval be vagyok kerítve. Moccanni sem tudok, teljesen lefegyverezett engem. Nincs út előre, de kihátrálni sem tudok, mindenütt ott magasodik, vagy áthidalhatatlan mélységként tátong. De ki elől is akartam menekülni és miért?

József Attila költői hagyatékában találták meg halála után több évtizeddel ezt a verssort: ?Az Isten itt állt a hátam mögött, s én megkerültem érte a világot.? Mint kiderült, egy sötét hangulatú, reménytelennek ismert vers utolsó sorának szánta a költő - az egész vers átszíneződött.

Ha Istennek háttal állok, és megkerülöm a világot, akkor éppen szembetalálkozom vele. Mert a Föld gömbölyű. Hiába futok Jónásként, nem tudok szabadulni tőle. Miért is kellene? Miféle indulatokat, számonkérő bosszúállást vetítek ki rá? Honnan jönnek ezek a sötét képek róla? Milyen jó lenne inkább kifújni a feszültséget és befészkelni magam a védelmező kezekbe...

Most megállok, Istenem, most befejezem a menekülést, most megpróbálok szembenézni Veled. Bátoríts, hogy megtegyem! A szívem mélyén érzem, hogy ez lenne a jó, mégis nehéz kiszállni a menekülős játszmából. Most hadd maradjak kicsit itt, hadd fújjam ki magam, Te pedig ragyogtasd rám szereteted, az élet ezernyi mosolyát, taníts utaidra, a folyamatos változásra! Köszönöm. Ámen.


Balogh Éva


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu


::Nyomtatható változat::

Evangélikus Egyház Gyülekezeti és intézményi honlapok Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ napi ige

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster